A meleg nyári hónapokban válik igazán indokolttá és esedékessé a szúnyogháló beépítés. De milyen fajtái vannak egyáltalán a szúnyoghálóknak? Cikkünkben bemutatjuk őket:

Milyen szúnyoghálókból válogathatunk szúnyogháló beépítés során?

Megjött a nagy nyári meleg, melyet nagyon sokan vártak egész évben, a meleggel együtt pedig kinyílnak ablakaink is, hiszen jól esik a lakásba besuhanó kellemes, friss nyári szellő. Ez az idilli pillanat azonban csak néhány percig szokott tartani, addig, míg meg nem halljuk azt a jellegzetes, zümmögő hangot, melyet poloska, légy, vagy bármilyen más szárnyas kis állat tud okozni, nem beszélve a szúnyogról, mely még kellemetlen csípéseket is hagy egy-egy látogatása alkalmával. És ez szokott lenni a legtöbb embernél az a pont, mikor eldöntik, hogy eljött a szúnyogháló beépítés ideje, ám kevesen tudják, hogy melyik is az igazán tartós és időtálló szúnyogháló. 

Olcsó szúnyogháló a szúnyogháló beépítés helyett

Sokan próbálkoznak olcsóbb megoldásokkal annak érdekében, hogy a szúnyogháló beépítés elkerülhető legyen otthonukba. Erre azt kell, hogy mondjuk, hogy biztosan olcsóbb megoldás öntapadós szúnyoghálókat vásárolni, és önmagunknak felragasztani az ablak vagy ajtófélfára, de végeredmény, hatékonyság és tartósság tekintetében ne várjunk ebben az esetben csodát. Ezek az öntapadós szúnyoghálók ugyanis (már ahogy) méretre vághatóak, majd egy öntapadó csík segítségével rögzíthetőek, ám nagyon könnyen sérülnek, az időjárási viszontagságoknak cseppet sem állnak ellen, és nagyon hamar szétszakadnak, vagy foltokban fesleni kezdenek pont akkora kis lukakat létrehozva így, melyeken egy bogár könnyűszerrel átfér. Arról pedig nem is beszélve, hogy a rárakódó port pont a sérülékenysége miatt alig lehet letisztítani ezekről a szúnyoghálókról, így teljes bizonyossággal azt tudjuk mondani, hogy a szúnyogháló beépítés igenis jóval jobban megéri.

Fixkeretes szúnyogháló beépítés

Olcsó, tartós és erős: mindez a fixkeretes szúnyoghálók ismérve. Ezek a fajta szúnyoghálók készülhetnek ablakra és ajtókra egyaránt, műanyagból és alumíniumból is. Kivitelezését tekintve létezik peremes és perem nélküli, előbbit az ablak falcába, utóbbit pedig az ablakok külső részére, felcsavarozással lehet rögzíteni. Előnye ennek a fajta szúnyogháló beépítés fajtának, hogy tartós és olcsó, ajtókra szerelhető fajtája pedig úgy működik, mint egy ajtó: könnyen nyitható és csukható. Zárva tartásáról mágneszár gondoskodik, mozgatása pedig többnyire rugós zsanérokon történik. Ezek a fajta szúnyoghálók alumínium kerettel készülnek, és olyan opció is rendelkezésre áll ezen szúnyogháló beépítés során, mint a csapóajtók beépítése kutyák és cicák számára, mely még szerethetőbbé teszi ezt a típust.

Rolós és pliszé szúnyogháló beépítés

Szúnyogháló beépítés terén lehetőség van oldalra húzható szúnyoghálók beépítésére is, mely erkélyajtókra különösen ajánlott, hiszen kényelmes kezelést biztosít a rolós megoldása. Ezekből a fajta szúnyoghálókból kétfajta típus létezik, az egyik 1 méter szélességig terjedő erkélyajtókra, még a másik ennél nagyobb ajtókra. Utóbbira pedig dupla tokos oldalra húzható rolós szúnyogháló szerelhető fel. Ez a fajta szúnyogháló méltán nyeri el a legpraktikusabb jelzőt, hiszen szükség szerint használható, és bármikor elmozdítható, még akkor is, ha ki szeretnénk nézni az ablakon. Kialakításának köszönhetően tökéletes résmentes záródást biztosít, helyigényük pedig meglehetősen kicsi. A pliszé szúnyogháló egyoldalas, valamint kétoldalas erkélyajtókra is készülhet, a hálók pedig külön-külön mozgathatóak, általában mágneses csatlakozással. Ez a fajta szúnyogháló beszerelés drágább az előző típusokhoz képest, de hihetetlenül sok előnnyel jár, így bátran ajánljuk mindenki számára.