Régi, elhasználódott fa nyílászáróinkat több okból kifolyólag is érdemes műanyagra cserélni, hiszen hosszútávon ezáltal komolyabb összegeket takaríthatunk meg. A nyílászáró csere azonban nemcsak gazdaságos, hanem praktikus beruházásnak is mondható. Alább részletesebben kifejtjük, miért.

A nyílászáró csere pénzt spórol nekünk

Ha egy felújítandó állapotban lévő lakást vagy házat vásárolunk, amelynek régiek és rossz állapotúak a fakeretes ablakai, nem is lehet kérdés, hogy érdemes-e felvennünk a felújítási teendők közé a nyílászáró csere elintézését. Mivel a műanyagból készült ablakkeretek hőszigetelése jelentősen jobb, mint a fakereteké, mind a nyári, mind pedig a téli időszakban energiát takaríthatunk meg, hiszen sem a hideg, sem a meleg nem fog kiszökni a lakásból. Ez hosszútávon a villany- és a gázszámláink végösszegeit is visszaszoríthatja, ennek révén pedig a nyílászáró csere ára rövid időn belül megtérül.

A nyílászáró csere fényesebbé teheti otthonunkat

Még inkább javallott a nyílászáró csere abban az esetben, ha nem vagyunk elégedettek ablakaink jelenlegi kialakításával, az új, műanyagból készült nyílászárók osztását ugyanis teljes mértékben az igényeinkhez igazíttathatjuk. A középen elválasztott duplaablak helyére nehézségek nélkül kerülhet egy nagyobb üvegfelülettel rendelkező szimpla, amelyen keresztül jóval több fény áramolhat be a belső helyiségekbe, ettől pedig otthonunk világosabb és egyben élhetőbb lesz.

A nyílászáró csere után praktikusabban használhatjuk ablakainkat

A régi, korszerűtlen fakeretes ablakoknál zavaró tényező, hogy amikor egy kis friss levegőt szeretnénk beengedni a belső térbe, muszáj teljesen kitárnunk, sokszor pedig ki is támasztanunk őket, ellenkező esetben ugyanis az első fuvallattal becsukódhatnak. A műanyagból készült ablakokat azonban nem szükséges újra és újra kinyitni a szellőztetés közben, hiszen buktatható funkcióval is rendelkeznek, nehezebb súlyuknál fogva pedig nem valószínű, hogy egy kisebb huzat bevághatná őket. Ezért is jó döntés a nyílászáró csere.

A nyílászáró csere után komolyabb karbantartással sem kell számolnunk

Míg a fából készült ablakkeretek rendszeres törődést igényelnek, a műanyagablakoknál se csiszolással, se mázolással, se másmilyen utókezelési munkálatokkal nem kell kalkulálnunk. A nyílászáró csere után gyakorlatilag semmilyen teendőnk nem lesz az ablakainkkal, csupán az üvegfelületet kell néha megtisztítanunk.