Ha csak a rovarproblémák miatt nem jön a szemünkre álom a nyári éjszakákon, a szúnyogháló beépítés hatékony megoldást nyújthat.

Szúnyogháló beépítés a rovarok távoltartásáért

Az elmúlt pár évben annyira elszaporodtak a szúnyogok, hogy lassan már nem is tudjuk, hogyan érhetnénk el, hogy ne keserítsék meg a nyáresti szabadidős tevékenységeinket. A szenvedéseinket fokozza, amikor már nemcsak a szabadban, de otthonunk zárt ajtója és ablakai mögött sem lehetünk tőlük biztonságban, mert egy-két példány beszökött a reggeli szellőztetés alkalmával, és alig várja, hogy álomra hajtsuk a fejünket, mert akkor végre lecsaphat ránk, és vagy a vérünket szívhatja egész este, vagy a fülünkbe döngicsélhet, megfosztva minket a fárasztó munkanap után megérdemelt pihenésünktől. Hogy az éjszaka újra a pihenés időszaka lehessen, érdemes megfontolni a szúnyogháló beépítés elintézését, így ráadásul nemcsak a szúnyogok, hanem az olyan egyéb rovarok ellen is védekezhetünk, mint a szintén idegesítő tulajdonságokkal rendelkező poloskák.

Szúnyogháló beépítés a hűvösebb nyári éjszakákért

Sokan nemcsak a belső terekbe beszökött szúnyogok, hanem az őrjítő fülledtség miatt sem tudnak pihenni a nyári éjszakákon, és ha nincs légkondicionálójuk, csak az ablakok kinyitásával próbálhatják meg valamelyest hűsíteni a lakást. Ez azonban csapdahelyzetet eredményez, hiszen ha az ablakok nyitva vannak, bejönnek a szúnyogok és az egyéb rovarok, így ismét csak annyi a pihentető alvásnak, kivéve persze, ha ablakunk előtt szúnyogháló feszül. A szúnyogháló beépítés révén tehát éjszakáink nemcsak nyugodtabbak, de hűvösebbek, ezáltal pihentetőbbek is lehetnek.

Szúnyogháló beépítés a hosszantartó védelemért

A szúnyogháló beépítés védelme nem csupán egyetlen nyárra szól, hanem hosszú éveken keresztül élvezhetjük előnyeit. Mindez annak köszönhető, hogy a háló remekül ellenáll az erős UV-sugárzás károsító hatásainak, ahogy az alumíniumból vagy műanyagból készíttethető tokozás is nagyfokú ellenállósággal rendelkezik masszív kialakításának köszönhetően.

Szúnyogháló beépítés a nyílászáróinkhoz igazítva

Miután meghoztuk a döntést a szúnyogháló beépítés mellett, rendkívül fontos, hogy felmérjük nyílászáróink méretezését és funkcióit, ugyanis a szúnyogháló ezekhez igazíttatható, és nemcsak az ablakainkra, de akár a bejárati ajtónk elé is telepíthető. Mivel több típusú szúnyoghálóból is válogathatunk, az alapján érdemes döntenünk fix és mobilizálható verzió között, hogy mire használjuk a nyílászárókat. Az ajtó elé mindenképpen mobilizálható szúnyoghálót érdemes rakatnunk, ahogy az olyan ablakok elé is, amelyeket nem pusztán szellőztetésre használnánk, hanem például rendszeresen locsolnánk rajtuk keresztül az ablakpárkányon lévő virágokat.