A motoros redőny sok szempontból könnyebbé teheti mindennapjainkat, ezért mindenképpen jó döntés lehet a beszereltetése.

A motoros redőny terhet vesz le a vállunkról

Mivel egy nagyobb súlyú redőnyt nem túl kellemes napi rendszerességgel mozgatni, a motoros redőny szó szerint terhet vehet le a vállunkról, amennyiben bizalmat szavazunk neki. A napi „súlyemelést” innentől kezdve a motor fogja elvégezni helyettünk, melynek vagy egy falba telepített kapcsolóval vagy egy távirányítóval küldhetünk parancsokat. Ez abban az esetben lehet kiemelkedően nagy segítség, ha a motoros redőny idősek, vagy mozgáskorlátozottak otthonába kerül beépítésre, akiknek a kisebb erőfeszítések is kimerítőek lehetnek.

A motoros redőny gondoskodik otthonunk biztonságáról

A motoros redőny nemcsak a napi fizikai munkát végzi el helyettünk, hanem egy ügyes trükk segítségével házunk biztonsági őrévé is előléphet. Mivel a motoros redőny programozható, könnyedén beállíthatjuk, hogy a nap bizonyos szakaiban automatikusan felhúzza és leeressze magát, ezáltal pedig akkor is úgy tűnhet egy kívülálló számára, hogy otthon vagyunk, ha éppen a világ túloldalán nyaralunk. A motoros redőny tehát képes az illetéktelen személyek, betolakodók távoltartására is.

A motoros redőny révén energiát takaríthatunk meg

A motoros redőny ahhoz is hozzájárulhat, hogy a kelleténél ne legyen jobban megterhelve a családi kassza. A napfelkeltéhez időzített motoros redőny csökkentheti az energiafogyasztásunkat, de egy hőérzékelővel kiegészítve a klímaberendezésünk üzemelésének mérséklésével is visszaszoríthatjuk a villanyszámláinkon szereplő összegeket.

A motoros redőny útjába nem állhatnak akadályok

Míg a hagyományos redőnyök esetében fokozottan figyelni kell arra, hogy nehogy valamilyen akadály kerüljön az útjukba, mert ez könnyen a meghibásodásukat okozhatja, a motoros redőny kitér az ilyen problémák elől. A legtöbb motoros redőny ugyanis képes érzékelni az útjába kerülő akadályokat, és még azelőtt megáll, mielőtt kár keletkezhetne benne. Ezzel a motoros redőny a javíttatás árát is megspórolja nekünk.