A reluxa az egyik legjobban elterjedt beltéri árnyékoló. Összeszedtük, mik a legfőbb előnyei.

A reluxa élettartama hosszú

Egy manapság készülő, modern kivitelezésű reluxa élettartama már kifejezetten hosszúnak mondható, hiszen lakkozásuk nagymértékben kopásálló, alumínium lamelláin pedig megfelelő használat esetén gyakorlatilag nem is látszik meg az idő múlása. A reluxa tehát egy időálló árnyékoló, amelynek még a zsinórja is hibátlanul használható 8-10 évig, de ha elszakad, akkor is könnyedén és kevés pénzből pótolható.

A reluxa tisztán tartása egyszerű

Aki attól félt, hogy egy reluxa tisztán tartása túlságosan körülményes és időigényes feladat, az megnyugodhat, ugyanis ez éppen fordítva igaz. Alapesetben elég, ha csak portalanítjuk a reluxát, ám ha azt tapasztaljuk, hogy reluxánkat már nagymértékben belepte a kosz, akkor is csak le kell szednünk az ablakból, majd mosogatószeres langyos vízbe beáztatni. Miután a reluxa egy órán keresztül ázott, öblítsük le, ha pedig ezt követően teljesen megszárítottuk, már vissza is kerülhet a helyére.

A reluxa nemcsak kötött méretekben kapható

Nem kell attól sem félnünk, hogy esetleg nem találunk megfelelő méretű reluxát az ablakunkra, ugyanis a reluxa további előnyös tulajdonságai között szerepel, hogy akár egyedi igények szerinti méretekben is beszerezhető. Nemcsak a reluxa szélessége és hosszúsága igazíttatható egyszerűen az elvárásainkhoz, hanem a lamellák méretezése is.

A reluxa kiváló dekorációs elem

A reluxa sokak szemében talán csak egy unalmas lakberendezési tárgy, egy árnyékoló az ablak előtt, amelynek létezéséről szinte tudomást sem veszünk. Ám jó, ha tudjuk, hogy a reluxa ennél sokkal több is lehet. Mivel manapság a reluxa már többféle színben is elérhető, az alumínium lamellákkal ellátott verziója pedig kifejezetten modern hatást eredményez, olyan stílusos és egyedi dekorációs eleme lehet az otthonaiknak és az irodáinknak, amelyben garantáltan örömét leli majd a szemünk.