A szalagfüggöny ideális árnyékoló lehet egy irodába, de akár egy magánlakás ablaka elé is. Lássuk, mik azok az információk, amiket feltétlenül tudnunk kell róla!

Mi az a szalagfüggöny?

A szalagfüggöny egy rendkívül praktikus beltéri árnyékoló, melynek nagy előnye, hogy térelválasztó elemként is remekül alkalmazható. Ezenkívül a szalagfüggöny azért is ideális választás, mert szabályozható rajta, hogy mennyi fényt engedjen be a szobába, és akkor is tökéletes döntés lehet a felszerelése, ha nem akarjuk, hogy egy helyiségbe folyamatosan be lehessen látni. A praktikus tulajdonságai mellett azonban a szalagfüggöny dekorációs elemként is nagyszerűen funkcionál, hiszen a többféle színben készülő változatai egy csapásra életet csempésznek a belső tereinkbe.

Hogyan használható a szalagfüggöny?

A szalagfüggöny használata meglehetősen egyszerű. Az árnyékolólamellákat egy sínre csatlakoztatják, a csatlakozókat pedig egy zsinór segítségével lehet jobbra vagy balra húzni. A szalagfüggöny lamelláit így nem kell kézzel érintenünk, ami szintén hatalmas előny, ugyanis emiatt azok kevésbé kopnak, vagy használódnak el.

Milyen helyiségekben lehet ideális a szalagfüggöny?

Alapesetben a szalagfüggöny az irodahelyiségek és a közintézmények berendezési kelléke, ám manapság már lakásokban, családi házakban is használják. Irodai alkalmazása azért népszerű, mert az ilyen helyiségekben rendre előforduló nagyobb méretű ablakok árnyékolása más módon nem igazán kivitelezhető, a közintézményekben pedig a térelválasztó funkcióját is gyakorta kihasználják. Otthoni beszerelése legtöbb esetben dekorációs szándékkal történik.

Hogyan tisztítható a szalagfüggöny?

A szalagfüggöny további előnye, hogy tisztítása nem igényel komolyabb erőfeszítéseket. A lamellákat először mosószeres vízben kell áztatni, aztán öblítővel óvatosan megtisztítani. Ha ez kész, fel kell őket akasztani, és megvárni, míg a víz teljesen kicsöpög belőlük. A szalagfüggöny tisztításához még azt is fontos észben tartani, hogy mosógépben mosni, valamint vasalni is tilos a lamellákat, ellenkező esetben ugyanis komoly károkat tehetünk bennük.