A zsaluzia egy modern kivitelezésű és több okból kifolyólag is nagyon hasznos árnyékoló-technológia, mely által jelentős mértékben emelhetünk otthonunk komfortérzetén.

Miért jobb választás a zsaluzia, mint a hagyományos redőny?

A zsaluzia egy kültéri árnyékoló, mely jóval modernebb, tartósabb és hatékonyabb, mint közismertebb társa, a redőny. Beépítése már csak azért is előnyösebb, mint a redőnyé, mert egy zsaluzia jelenléte komoly mértékben javíthat ingatlanunk esztétikai megítélésén és értékén. A zsaluzia a forgatható lamelláinak köszönhetően továbbá abból a szempontból is jobb választás lehet, mint egy hagyományos redőny, hogy hatékonyabban árnyékolja be a helyiségeket, illetve fényzárása is sokoldalúbb.

A zsaluzia előnyei

Amennyiben úgy döntünk, hogy otthonunkat egy zsaluzia beépítésével tesszük tökéletesebb hellyé, nem fogunk csalódni, a zsaluzia ugyanis számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Ezek közül az egyik legfontosabb talán a hőszigetelés, de a zsaluzia beépítése mellett szól még a kiváló hangszigetelő funkciója, illetve az is, hogy erős és ellenálló alumíniumstruktúrája révén, zárt állapotba állítva védelmet nyújthat otthonunknak az illetéktelen behatolókkal szemben.

Milyen évszakokban lehet nagy hasznunkra a zsaluzia?

A hagyományos redőnyökkel és más árnyékolókkal szemben a zsaluzia legalább ugyanolyan előnyös és hatékony szerkezet télen, mint a nyári, naposabb és melegebb időszakban. Míg egy klasszikus árnyékoló-technológia legtöbbször azért kerül beszerelésre, hogy védelmet nyújtson a kánikula okozta túlmelegedés ellen, a zsaluzia a fagyosabb, szelesebb hónapokban is rendkívül hasznos találmány, hiszen fentebb is említett hőszigetelő funkciójának köszönhetően azt is elérhetjük általa, hogy kevésbé terheljék meg pénztárcánkat a fűtésszámlák.

A zsaluzia működésmódja

A zsaluzia sokoldalúságához az is hozzátartozik, hogy nemcsak manuálisan, kézi erővel működtethető, de akár motorizálhatjuk is a szerkezetét. Ez igazán kényelmes megoldás, mert így az otthonunkba beépített zsaluzia egy távirányítható, halk kis elektromotor segítségével gombnyomásra működtethetővé válik, hovatovább – ha azt szeretnénk – akár azt is beprogramozhatjuk, hogy a zsaluzia önműködő funkcióban, a napszakok változásához tökéletesen alkalmazkodva gondoskodjon arról, mennyi napfényt és hőt enged be a belső tereinkbe.