Az üvegkorlát elegáns és biztonságos tartozéka lehet az épületeknek, ráadásul mindenfajta berendezéshez tökéletesen illeszkedik. Nézzük, mik a legfontosabb információk, amiket az üvegkorlátról tudni érdemes!

Az üvegkorlát előnyei

Több fontos érv is szól amellett, hogy a más típusú korlátok helyett inkább az üvegkorlátra essen a választásunk. Egy üvegkorlát klasszikus és modern stílusban berendezett környezetbe is kiválóan illeszkedik, nem mellesleg pedig minden szempontból szép és esztétikus látványt nyújt. Az üvegkorlát élettartama kimagaslóan hosszú, ugyanis ragasztatott vagy edzett biztonsági üvegből készítik, és míg a fából készült korlátok elkorhadhatnak, a fémkorlátoknál pedig a rozsdásodással kell számolnunk, addig ezek a problémák egyáltalán nem merülnek fel egy üvegkorlátnál. Mindemellett az üvegkorlát magasfokúan bírja a terhelést, a strapát is, így kifejezetten biztonságosnak mondható.

Az üvegkorlát típusai

A legelterjedtebb típusnak az oszlopos üvegkorlát nevezhető, mely kapaszkodóval és önmagában is egyaránt kivitelezhető. Az üveget tartó oszlopok rozsdamentes acélból készülnek, így ez szabadtéren is ideális választás lehet. Ugyancsak népszerű típus a vonalmenti megfogású üvegkorlát, de létezik még pontmegfogásos, illetve rövid oszlopos megoldás is.

Az üvegkorlát tisztán tartása

Az üvegkorlát mellett szól az is, hogy takarítása, tisztán tartása nem igényel különösebb erőfeszítést, sem speciális eljárások elsajátítását. Felületéről egyszerű üvegtisztító folyadékkal könnyedén eltüntethetők a rárakódott szennyeződések, az üveg törölgetéséhez viszont minden esetben valamilyen puha anyagot használjunk, hogy elkerüljük a karcolások, felszíni sérülések megjelenését. Az üvegkorlát letakarítása tehát egy könnyű és gyorsan elvégezhető munka.

Üvegkorlát – Hova érdemes beépíttetni?

Legyen bármilyen stílusú az otthonunk berendezése, egy üvegkorlát egészen biztosan illeszkedni fog hozzá, ráadásul, ha nem túl tágas a belső tér, egy üvegkorlát arra is tökéletesen alkalmas lehet, hogy optikailag megnövelje azt. Ugyancsak kiváló választás lehet az üvegkorlát beépítése szállodák, hotelek, de akár kulturális intézmények vagy irodaházak esetében is.