Az újgenerációs műanyag nyílászáró azt a célt szolgálja, ami egy ablaknak kell: Kiválóan zár a hő, a nedvesség és a zaj elől.

A műanyag nyílászáróknál mást jelent

Sokan nem szeretik a műanyagot, viszont nyílászárók esetében ez a legpraktikusabb megoldás, így a műanyag nyílászáró javára ilyenkor mégis kompromisszumot kötünk.

A műanyag nyílászárók előnyei

A műanyag nyílászáró korszerű, erős, strapabíró, megbízható, jó hőszigetelő, divatos és még pénztárcabarát is. Ütésállóságuk is előnyös az időjárási visszontagságok ellen.

Karbantartás

A műanyag nyílászáró egy óriási előnye, hogy nem szükséges különösképpen a karbantartása, mint egy fa ablaknak. Nem kell csiszolni vagy újrafesteni. A fa ablakok gyakran bedagadhatnak, beszáradhatnak, korhadhat, eldeformálódhatnak és ennek következtében nem záródhat megfelelően, a hőszigetelési funkcióját elvesztve. Ezek a hibák egy műanyag nyílászárónál nem fordulhatnak elő. Tisztítása is egyszerűbb, mint a fáé.

Élettartam

Műanyag nyílászáró esetében a gyártók kb. 50 évre garantálják az élettartamot, amennyiben megfelelően vigyázunk rá. Ez sokkal jobban hangzik, mint egy fa nyílászáró esetében.