Magyarországon nem túl elterjedt az alumínium nyílászáró, hiszen vagy a régi fa szerkezete maradt meg, vagy pedig valamilyen modernebb műanyag nyílászárókra gyakori cserélni azt. Pedig sok előnye van az alumínium nyílászáróknak is, legyen szó ablakról vagy ajtóról.

Alumínium nyílászáró - A legnagyobb előny

Az alumínium ablakok legnagyobb előnye a strapabíróság, a hosszú élettartam. Bár drágább, mint műanyag társa, de sokkal hosszabb távra lehet vele tervezni, így mindenképp kifizetődő lesz számunkra.

Alumínium nyílászáró - Célnak megfelelően

Az viszont fontos lesz, hogy ennél is a célnak megfelelő nyílászárót válasszunk, hiszen létezik belőle garázsokra, pincékre tervezett, olcsóbb darab, aminek a hőszigetelése egy lakóházra nem lesz megfelelő, esetleg külsőre nem olyan kidolgozott, mint amit szívesen látunk nap mint nap.

Alumínium nyílászáró - Lakóházakra is ideális

Szerencsére lassacskán itthon is kezd eltűnni a fejünkből az a gondolat, hogy az alumínium nyílászáró csak ipari területekre, garázsokba, pincékre ideális. A modern dizájn elemeiben egyre inkább helyet kapnak a szépen kidolgozott alumínium ablakok és ajtók, amik szintén matricázhatók, színezhetők ízlésünknek megfelelően, akár csak műanyag társaik, viszont előnyére szolgál a tökéletes szigetelés, a hosszú élettartam és tartósság.

Alumínium nyílászáró - Hangszigetelésből is tökéletes

Másik nagy előnye a kiváló hangszigetelés, ami szintén egyre fontosabb szerepet tölt be egy igényesen kivitelezett, modern épületben. Legyen szó viharról, rozsdáról vagy sérülékenységről, az alumínium ellenál minden viszontagságnak, ezért gyakori karbantartást sem igényel a tisztításon, a zárszerkezet olajozáson és a tömítőgumi ápoláson kívül, ami egy műanyag nyílászárónál is elengedhetetlen.