Ha nyílászáró csere folyamatára van szükség otthonunkban, több dolgot is figyelembe kell venni. Nyilván az első szempont, hogy mennyit szeretnénk rászánni.

Nyílászáró csere - Mikor cseréljünk?

Amennyiben a benti levegő mozgásán felül már a fűtésszámlánk is emelkedik, érdemes lehet az ablakcserén elgondolkodni. Egy teljes ház nyílászáró cseréjére persze fel kell készülnünk anyagilag, de érdemes ezt hosszas halogatás nélkül megtenni, mivel a nem megfelelő szigetelés további extra költségekkel járhat fűtés szempontból.

A nyílászáró csere folyamatát bármelyik évszakra időzíthetjük, habár sokan kezelik fenntartásokkal a téli cserét, a modern technológiának köszönhetően ma már 0 °C-os külső hőmérséklet mellett is problémamentesen végrehajtható. Ráadásul igen rövid idő alatt, így attól sem kell félnünk, hogy otthonunk teljesen kihűl ez idő alatt.

Nyílászáró csere télen

Ha a téli hónapokban érezzük úgy, hogy nyílászáróink cserére szorulnak, érdemes azonnal hozzálátni, hiszen a fűtés szezonban adódhat a legtöbb plusz kiadás, ha az ablakok nem megfelelően záródnak. Ezen felül ilyenkor sokszor olcsóbban vásárolhatjuk meg az ablakot, ajtót, ami az összes nyílászáró cseréjénél jelentős spórolással járhat.

Nyílászáró csere - Hogyan tervezzük meg?

Szükséges figyelembe venni az ingatlan fekvését, tájolását, hogy mennyi az az időtartam, míg odasüt a nap. Fontos az is, hogy mi a helyiség funkciója, mennyi pára keletkezhet, milyen magasságba szeretnénk beszerelni az ablakokat, milyen gyorsan szeretnénk tudni kiszellőztetni. Érdemes belekalkulálni a költségekbe a cserével járó kiegészítő munkákat is. Mindezt érdemes előre átgondolni, hiszen később praktikussági szempontból megháláljuk majd magunknak.

Nyílászáró csere - A legfontosabb a minőség

Az elsődleges szempont egy nyílászáró cseréjénél vagy beszerelésénél a minőségi alapanyag. Enélkül nem is érdemes belevágni, hiszen hosszútávra tervezünk, és később a fűtésszámlánk is meghálálja, ha eleget fektetünk bele a projektbe.