Tegye energiahatékonyabbá garázskapuját!

Amikor megpróbálja növelni otthona értékét, sok otthon tulajdonos úgy dönt, hogy átalakítja konyháját vagy fürdőszobáját. Ezek a projektek azonban könnyen meghaladhatják a költségvetést vagy több időt vehetnek igénybe a vártnál. Létezik egy sokkal egyszerűbb és megfizethetőbb lakásfelújítási projekt, amelyet sokan teljesen figyelmen kívül hagynak.

Fokozza otthona vonzerejét egy új garázskapuval!

Ha otthonának eladására készül vagy új átalakítási projektet szeretne eszközölni, miért ne kezdhetné azzal, hogy felfrissíti otthona kinézetét? A garázskapuk jelentős szerepet játszanak otthona vonzerejének befolyásolásában. Új garázskapu vásárlásakor válasszon olyan színt, amely kiegészíti otthonát vagy egy merészebb árnyalatot, amely egyedivé teszi házát.

Energiahatékonyság egy új garázskapuval

Egy új, szigeteléssel ellátott garázskapu akár 4 százalékkal növelheti otthona értékét. Ráadásul a szigetelés energiamegtakarításhoz is vezet, mivel a forróbb hónapokban a forró levegőt, a hidegebb hónapokban pedig a hideg levegőt tartja távol otthonától. Ha a garázs fűtött, akkor különösen érdemes fontolóra venni a szigetelt garázskapukat.

A garázskapu és az R-érték

A garázskapu öregedésével nő az kapuval járó energiaköltség, ami viszont magasabb energiaszámlához vezet. Ha szigetelt garázskapukat vásárol, keressen olyan modelleket, amelyek jó R-értékkel rendelkeznek. Az R-érték a garázskapu szigetelő képességének mérőszáma. Célszerű olyan garázskaput vásárolnia, amelynek R-értéke legalább 11.