Tudja biztonságban gyermekeit a garázskapu körül!

Nem titok, hogy a garázs nem a legbiztonságosabb hely a kisgyermekek számára. Valószínűleg már gyermekbiztosított minden fiókot vagy szekrényt a garázsában, hogy gyermekei ne férjenek hozzá éles szerszámokhoz vagy erős tisztítószerekhez. Azonban érdemes figyelmet szentelnünk a garázskapu biztonságos működésére is gyermekeink védelme érdekében.

Biztonságos garázskapu

A garázskapuja biztonságos működése elengedhetetlen a kisgyermekes családok életében. Érdemes leülni és elbeszélgetni a gyerekekkel a garázskapukkal kapcsolatos biztonsági szabályokról a gyerekek testi épségének érdekében. A rendszeres karbantartás azonban nem kiváltható egy kiadós és részletes beszélgetéssel!

Ellenőrizze garázskapuját!

Attól függetlenül, hogy jelenleg hibátlanul vagy valamilyen okból kifolyólag kissé furcsán viselkedik -e garázskapuja, ne felejtse el a rendszeres garázskapu ellenőrzés! A garázskapu rendszeres ellenőrzésével rengeteg hibát szűrhetünk ki, amivel sok-sok problémát előzhetünk meg. A legegyszerűbb megoldás, ha garázskapura specializálódott technikus segítségét kéri az ellenőrzéshez.

Tesztelje garázskapuja akadályfelismerő funkcióját!

Ez egy garázskapu elengedhetetlen biztonsági funkciója, ezért ha az Ön garázskapuja nem rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor feltétlen érdeklődjön garázskapu specialistájánál. Ezzel a funkcióval a garázskapu automatikusan megfordul, ha van valami az útjában. Legalább havonta egyszer tesztelje valamilyen tárgy használatával, például egy fadarabbal, és győződjön meg arról, hogy a garázskapu megfordul, amint érintkezik a tárggyal. Ha úgy gondolja, hogy a mechanizmus meghibásodott, azonnal forduljon a garázskapu szolgáltatójához!