Tudjon meg többet a műanyag nyílászárók előnyeiről!

Az otthoni bejárati ajtó adja az első benyomást, amelyet a látogató érez. Fontos, hogy bölcsen fektessenek be egy funkcionális, ugyanakkor esztétikailag is vonzó bejárati ajtóba. A fa ajtók és ablakok még mindig népszerűek, de vajon ez a legjobb választás? A külső ajtók építésének napjainkban népszerű és fenntartható lehetősége a műanyag.

Műanyag ajtók ás ablakok beszerelése

A műanyag sokféle alkalmazását találjuk az építőiparban, az elektronikában, az egészségügyben és az autóiparban is. A műanyag ajtók és ablakok anyaga nem plasztikus, sokkal inkább merev. Az műanyag ajtók és ablakok anyagagának előállítása egyszerű folyamata. A lágyítók hozzáadása miatt a PVC súlya csökken és rugalmassága megnő. Azáltal, hogy a PVC-hez nem adunk hozzá lágyítószert, az uPVC, vagyis a műanyag nyílászárók anyaga, sokkal merevebbé válik.

Tartós műanyag ajtók és ablakok beszerelése

A műanyag ajtók és ablakok talán legfontosabb előnye, hogy az anyag hihetetlenül nagy teherbírású és könnyen ellenáll a szélsőséges körülményeknek, még a vegyszereknek és a korróziónak is. Az műanyag ajtók és ablakok képesek ellenállni a nap UV sugárzásának is, megakadályozva ezáltal a fakulást a hosszabb ideig tartó napsugárzás következtében.

A termeszek réme – műanyag ajtók és ablakok

A fa, amely remek cellulózforrás, nagyon érzékeny a termeszek fertőzésére. A termeszek nedves környezetben gyarapodnak; mivel a fa porózus anyag, hihetetlenül kényelmes otthont jelent ezeknek a rovaroknak. A műanyag ajtók és ablakok esetében nem kell ilyen problémával számolnunk, a műanyag nyílászárók termeszmentesek maradnak.