Garázskapu kiválasztása – típusok

A garázskapu kiválasztása során többféleképpen nyíló és működő kapu közül tudunk választani. A billenő kapu billenéssel mozog nyitásnál és csukódásnál. Ez elsősorban belső udvarokon használatos, ugyanis elegendő helyet kell biztosítani neki a billenéshez. Ez költséghatékony választásnak számít. A szekcionált kapu több lamellából áll, amik nyitáskor vagy csukódáskor a garázs mennyezete alá vagy a fal mellé, oldalra csúsznak. Ha garázsunk az utcafrontra nyílik, ez a legjobb megoldás hely és biztonsági szempontból is.

Garázskapu kiválasztása – a biztonság

A garázskapu kiválasztása során a biztonság is szempont, hogy ne tudjon bárki behatolni a garázsba, valamint balesetmentes is legyen a garázskapu működése. Ezért a jó minőségű garázskapuk már rendelkeznek ujjbecsípődés elleni védelemmel, rejtett kötélvezetéssel, betörésvédelemmel, valamint a görgő kicsúszásának megakadályozása.

Garázskapu kiválasztása - esztétika

A garázskapu kiválasztása során az esztétika sem utolsó és szerencsére már számtalan féle garázskapu közül tudunk válogatni. Esztétikai szempontból tudunk válogatni különböző színek, felület, forma és anyag közül.

Garázskapu kiválasztása szakember segítségével

Amennyiben bizonytalan a garázskapu kiválasztásának folyamatában, szívesen állunk rendelkezésére, illetve garázskapu beszerelését is szakszerűen vállaljuk.